Waar let je op bij de keuze van een vakantiehuisje

Een leuk vakantiehuisje geeft een heerlijk gevoel. Dat is ook de reden waarom meer mensen gebruik maken van een vakantiehuisje dan van een campingbezoek. En zelfs als mensen een camping bezoeken dan maken ze tóch nog steeds gebruik van een huisje op de camping. De tent is uit en het huisje is in.

Je wilt bij de keuze van je vakantiehuisje zo goed beslagen ten ijs komen als mogelijk. Dus waar let je op bij de keuze van een vakantiehuisje? Wat maakt dat jouw huisje zo ideaal mogelijk is?

Omgeving van het huisje

De omgeving is natuurlijk belangrijk. Een vakantiehuisje op een mooie plek is niet te versmaden. Meestal kiezen mensen eerst hun bestemming en zoeken daar een huisje bij. Let bij de keuze in elk geval of je in een natuurgebied of stadsgebied zit. Voor sommige mensen is dit erg belangrijk.

Grootte van het vakantiehuisje

Het aantal vierkante meters wil ook belangrijk zijn. De meeste mensen willen ruimte. Ze willen een woonkamer met een keuken waar ze lekker kunnen koken. Daarnaast moet het aantal kamers in overeenstemming zijn met het aantal personen dat het vakantiehuisje bezoekt.

Onderhoud en netheid van het vakantiehuisje

Een vakantiehuisje hoort netjes onderhouden te zijn. De eigenaren dienen het vakantiehuisje bij elke nieuwe bezoeker weer schoon te maken. Ze dienen hiervoor goede schoonmaakmiddelen te gebruiken die ervoor zorgen dat het hele huisje vóór gebruik weer goed ontsmet is.

Comfort

Comfort vertaalt zich naar allerlei zaken. Is er een mooie tuin bij het huisje? Heb je een fantastisch uitzicht? Is er een ruime bank met TV aanwezig? Al dit soort zaken zijn belangrijk bij de keuze van het juiste vakantiehuisje. Voor iedereen is die keuze verschillend en het is belangrijk dat je helder hebt waar je prioriteiten liggen. Maak vooraf een lijstje met je belangrijkste comfortzaken en streep die af bij je keuze. Vergeet vooral de WIFI niet want er zijn nog steeds vakantiehuisjes die dat niet hebben.

Slaapkamer

De slaapkamer, het bed, het matras en het kussen zijn megabelangrijk. Er zijn vakantiegangers die het een waardeloze vakantie vinden als ze slecht geslapen. En geeft ze eens ongelijk. Het bed, het matras en het kussen moeten in goede staat zijn en bij jou als persoon passen. Maar hoe weet je vooraf of het bed, matras en/of kussen van goede kwaliteit zijn? Vaak vind je deze informatie in de reviews.

Reviews

In de reviews vind je veel over de kwaliteit van het vakantiehuisje, de omgeving, de slaapkamer en zelfs hoe je bent behandeld. Kijk altijd bij de reviews voordat je gaat boeken. Natuurlijk zijn sommige reviews zwaar overdreven maar je krijgt altijd een goed beeld waar je terecht komt.

Gebruik bovenstaande tips voor het vinden van een vakantiehuisje en je komt goed beslagen

Dit zijn de gezondste en meest ongezonde wijnen die je kunt drinken

We hebben al die tijd gehoord dat rode wijn geweldig is voor het hart als je het met mate consumeert. Maar is rode wijn de enige soort die goed voor ons is? We hebben wat dieper gegraven om erachter te komen waar verschillende populaire wijnen op de gezondheids- en voedingsschaal staan, van de wijn die je zeker moet drinken tot de wijn die je zeker moet vermijden.

Je moet zeker drinken: Pinot Noir

Rode wijn is over het algemeen de gezondste soort wijn die je kunt drinken, maar Pinot Noir is de gezondste van de gezonde. Volgens The Daily Meal heeft Pinot Noir een hogere resveratrol-concentratie dan welke andere rode wijn dan ook. Resveratrol is een antioxidant waarvan is aangetoond dat het de gezondheid van het hart verbetert door het slechte cholesterol te verlagen en de bloeddruk te verlagen. Sommige onderzoeken hebben ook aangetoond dat het de gezondheid van de hersenen en de insulinegevoeligheid kan verbeteren, wat ook de levensduur kan verlengen.

Het productieproces van Pinot Noir verschilt van andere rode wijnen: het heeft een lager suikergehalte en minder calorieën dan andere rode wijnen.

Je zou waarschijnlijk moeten drinken: Merlot (en andere droge rode wijnen)

Droge rode wijnen zijn over het algemeen de gezondste soort, dus je kunt er niet echt fout mee gaan. Maar als je de voorkeur geeft aan Pinot Noir, dan zit je aan de top van het gezondheidsspel. Andere droge rode wijnen, zoals Merlot of Cabernet, kunnen echter ook worden gedronken. Ze hebben een hoog resveratrol-gehalte, waardoor je hart gezond blijft. Bovendien bevatten ze minder suiker dan andere wijnen. Rode wijn biedt een aantal geweldige gezondheidsvoordelen, ongeacht het type dat u verkiest.

Je kunt wegkomen met: Rosé

Rosé zou niet je favoriete wijn moeten zijn qua gezondheid. Maar het is ook niet de slechtste wijn aan de bar. Rosé wordt gemaakt van rode druiven, maar wordt anders gemaakt dan andere rode wijnen. Het bevat minder antioxidanten omdat de druivenhuid minder tijd heeft om antioxidanten over te dragen tijdens het wijnbereidingsproces. Het is nog steeds beter dan witte wijn, maar als je kunt overschakelen naar een effen rode wijn (en misschien gewoon rosé drinken tijdens de zomer), dan zul je meer gezondheidsvoordelen hebben.

Je kunt af en toe drinken: Pinot Grigio

Pinot Grigio is een witte wijn en witte wijnen worden niet op dezelfde manier gemaakt als rode wijnen. Witte wijnen worden gefermenteerd zonder druivenschil, en de druivenschil is wat al die gezonde antioxidanten aan de wijn toevoegt. Haal de druivenhuid weg en je hebt het gezondheidsvoordeel van het dagelijks consumeren van één glas weggenomen. Behalve dat ze geen antioxidanten bevatten, bevatten witte wijnen ook meer suiker dan rode wijnen. Daarom gaan ze soepeler naar beneden dan bijvoorbeeld een droog rood. Als je met vrienden op pad bent, kun je je overgeven aan een glas Pinot Grigio, maar maak er geen gewoonte van – probeer jezelf van dat glas wit te ontdoen en ruil het in voor dat glas rood.

Beter niet drinken: zoete wijnen

Snoepwijnen, zoals witte Moscato of sommige Rieslings, hebben twee slechte dingen met zich mee: het zijn witte wijnen, dus ze bevatten geen gezonde antioxidanten, en het zijn zoete wijnen, dus ze zitten boordevol suiker. Dit betekent dat ze ook veel koolhydraten bevatten. Ze zijn lekker om te drinken, maar ze zijn een van de slechtste wijnen om te consumeren. Als je absoluut favoriet bent, kun je af en toe je hart ophalen, maar probeer het in ieder geval in te ruilen voor een droger wit.

 

Hoe financier je een keuken?

De gemiddelde keuken wordt na 20 jaar vervangen. De kans is dan ook groot dat iemand gedurende zijn leven twee tot drie keer aan een nieuwe keuken toe is. Hoe financier je een keuken? Een goede vraag, want het geld moet ergens vandaan komen.

De kosten van een nieuwe keuken

Het is natuurlijk belangrijk om te kijken naar de totale kosten van een nieuwe keuken. De kosten zijn afhankelijk van het materiaal, het design en de gewenste inbouw apparatuur. Ook de grootte (oppervlakte) speelt een belangrijke rol. Daarnaast krijg je te maken met plaatsingskosten, maar dit is iets dat je ook zelf kunt doen. Mits je hier ook handigheid in hebt.

De gemiddelde prijzen voor een nieuwe keuken liggen ergens tussen de € 8000 en € 18.000. Natuurlijk zijn er ook goedkopere en duurdere keukens verkrijgbaar, het is maar net wat je ervoor over hebt. En voor hoeveel (of weinig) luxe je gaat.

Zo financier je een nieuwe keuken

Wie goed spaart kan hier veel mee doen. Volgens cijfers sparen we gemiddeld tussen de € 40.000 en € 45.000. Toch blijkt niet iedereen dit te hebben en moet dan op een andere manier de nieuwe keuken financieren. Laten we eens naar alle mogelijkheden kijken.

Spaargeld of beleggingen

De goedkoopste optie is het inzetten van spaargeld of beleggingen. Maak je een spaarrekening met een vaste einddatum vrij? Houd dan rekening met mogelijke opnamekosten, die soms bizar hoog kunnen liggen. Beleggingen verkopen is alleen interessant wanneer de markt dit toelaat.

Geld lenen voor een nieuwe keuken

Zonder spaargeld of beleggingen zoek je naar andere mogelijkheden om die nieuwe keuken te financieren. Geld lenen voor een keuken is de volgende stap. Hierbij is er keuze tussen een persoonlijke lening of doorlopend krediet. In veel gevallen sluit een persoonlijke lening goed bij het financieren van een nieuwe keuken aan. Je ontvangt het geldbedrag in één keer op de rekening en betaalt tegen een vaste rente en looptijd af.

Het doorlopend krediet past beter bij een langdurige verbouwing of wanneer je op een later moment weer krediet nodig hebt. De rente van het doorlopend krediet is variabel, de maandlasten blijven wel ongewijzigd.

Tip: eerst een lening berekenen

Natuurlijk is het belangrijk dat je weet hoeveel een nieuwe keuken kost. Dit is zo geregeld: gewoon een offerte bij de keukenspecialist aanvragen. Daarna volgt het oriënteren op het gebied van leningen. De looptijd van de lening stem je af op de levensduur van de keuken. Je weet dat een keuken gemiddeld 20 jaar meegaat, laat de looptijd niet langer doorlopen. Hoe korter de looptijd hoe minder je op de eindstreep terugbetaalt.

Een lening berekenen is een goede manier om alle mogelijkheden te bekijken. Je berekent je maximale lening en ziet direct wat je per maand betaalt. Becam heeft een rekenmodule ontwikkeld waarmee je inziet wat de maandlasten zijn of hoeveel je kunt besparen op je huidige lening. Want voor mensen met een oude lening is het interessant om deze over te sluiten en gelijk een financiering voor een nieuwe keuken aan te vragen. Een alles in één pakket kan soms veel voordeliger zijn.