Wat houdt energetische healing in?

Energetische healing is een vorm van holistische therapie waarbij een healer werkt met de energievelden van een persoon om balans te creëren en het algehele welzijn te bevorderen. De onderliggende filosofie is dat elk levend wezen een energieveld heeft en dat verstoringen in dit veld kunnen resulteren in fysieke, emotionele of mentale problemen.

Hoe gaat een energetische healing in zijn werk?

Bij energetische healing maakt de healer gebruik van intuïtie en technieken om de energiestromen van de cliënt te voelen en te beïnvloeden. Dit kan gebeuren via aanraking, visualisaties of meditatieve methodes. Sommige healers voeren dit fysiek uit, terwijl anderen het op afstand kunnen doen. Het doel is om negatieve energieën los te laten en de energie in het lichaam in balans te brengen.

Een sessie begint vaak met een gesprek waarin de healer en cliënt eventuele klachten of zorgen bespreken. Dit kan uiteenlopen van lichamelijke ongemakken tot emotionele problemen. Daarna stemt de healer zich af op de energie van de cliënt om deze te balanceren. De duur van een sessie varieert per persoon en situatie.

Wat ervaar je tijdens een healing sessie?

Tijdens een healing kunnen mensen verschillende ervaringen hebben. Sommigen voelen warmte of tintelingen, anderen ervaren een diepe ontspanning of emotionele ontlading. Dit is een normaal onderdeel van het proces, aangezien energetische healing gericht is op het loslaten van opgeslagen spanningen en energieblokkades.

De effecten van energetische healing verschillen van persoon tot persoon. Sommige mensen merken meteen verlichting, terwijl anderen meerdere sessies nodig hebben om veranderingen te voelen. Het uiteindelijke doel is om het zelfhelende vermogen van het lichaam te stimuleren.

Welke voordelen heeft energetische healing?

Energetische healing kan verschillende positieve effecten hebben, zoals:

  1. Vermindering van stress en onrust: Door de energie weer in balans te brengen, kan de cliënt meer rust en ontspanning ervaren.
  2. Pijnverlichting: Veel mensen rapporteren minder last te hebben van fysieke klachten zoals spierpijn, hoofdpijn of andere chronische kwalen.
  3. Emotionele stabiliteit: Het kan helpen bij het loslaten van emotionele spanningen, wat een gevoel van innerlijke rust en evenwicht bevordert.
  4. Meer focus en helderheid: Wanneer de energie vrij kan stromen, kan dit bijdragen aan meer mentale helderheid en concentratie.
  5. Verhoogd bewustzijn van jezelf: Een healing kan inzicht geven in persoonlijke patronen en helpen om meer zelfinzicht te verkrijgen.

Voor wie is energetische healing geschikt?

Energetische healing in Amsterdam kan nuttig zijn voor iedereen die zich gespannen, emotioneel uit balans of fysiek ongemakkelijk voelt. Het dient niet als vervanging voor medische zorg, maar kan wel een waardevolle aanvulling zijn voor mensen die een holistische benadering van hun gezondheid willen.

Ook voor mensen die hun spirituele ontwikkeling willen verdiepen of zich meer verbonden willen voelen met zichzelf, kan energetische healing behulpzaam zijn.

Energetische healing

Energetische healing biedt een zachte, niet-invasieve manier om lichaam en geest te ondersteunen in hun natuurlijke herstelproces. Door de energiestroom in balans te brengen, kan een healer helpen bij het verlichten van blokkades, wat bijdraagt aan zowel fysiek als emotioneel welzijn. Hoewel de resultaten per persoon kunnen verschillen, kan het een waardevolle aanvulling zijn voor wie op zoek is naar een holistische aanpak van gezondheid en welzijn.

De impact van alternatieven voor plastic vuilniszakken

Hoewel de klimaatverandering een onstuitbare opmars lijkt te maken, heeft het afgelopen decennium ook enkele overwinningen geboekt voor het milieuoor. Een grote overwinning voor het milieu is de afname van het gebruik van plastic tassen zoals die in supermarkten worden gebruikt. Steden over de hele wereld hebben ze verboden en veel consumenten hebben gekozen voor herbruikbare tassen — allemaal in een gezamenlijke inspanning om afval te verminderen.

Soms hebben deze schijnbaar goede keuzes echter onbedoelde gevolgen. Hoewel velen zijn gestopt met het gebruik van kleine plastic winkeltassen, is hun grotere tegenhanger in opkomst. Vuilniszakken, zoals de kleine die gewoonlijk in keukens en badkamers wordt gebruikt, zijn de laatste tijd met bijna 120% gestegen in steden waar plastic boodschappentassen werden verboden. Vuilniszakken en hun impact op het milieu blijven vaak onopgemerkt, maar de waarheid is dat hun ecologische voetafdruk aanzienlijk is en de noodzaak om ze te verminderen dringend is. Blijf lezen voor meer informatie over dit probleem en hoe u het kunt helpen oplossen.

Wat is de CO2-voetafdruk van vuilniszakken?

De exacte CO2-voetafdruk van elke vuilniszak kan variëren, afhankelijk van vele factoren, waaronder het materiaal waarvan het is gemaakt, hoe het is vervaardigd, hoe lang het heeft gereisd om op zijn bestemming te komen en uiteindelijk hoe het wordt weggegooid. Plastic vuilniszakken maken deel uit van een grotere plasticindustrie, die een enorme ecologische voetafdruk heeft die naar verwachting alleen maar zal groeien. Volgens sommige schattingen zou de productie en verbranding van plastic tussen nu en 2050 verantwoordelijk kunnen zijn voor meer dan 56 gigaton koolstof. En de jaarlijkse CO2-uitstoot van plastic zou kunnen groeien tot meer dan 2,75 miljard ton per jaar.

Welke milieuproblemen kunnen ontstaan door plastic afvalzakken voor eenmalig gebruik?

Naast de ecologische voetafdruk hebben plastic tassen voor eenmalig gebruik nog vele andere negatieve effecten op het milieu. Enkele van de redenen waarom plastic vuilniszakken schadelijk zijn, zijn onder meer:

Het kan honderden jaren duren voordat plastic vuilniszakken kapot gaan. De meeste vuilniszakken zijn gemaakt van polyethyleen met lage dichtheid (LDPE), dat wordt vervaardigd met behulp van niet-hernieuwbare fossiele brandstoffen. Plastic vuilniszakken kunnen uiteenvallen in microplastics, die de oceanen steeds meer vervuilen, zeedieren schaden en onze voedselvoorziening binnendringen. Denk je dat klimaatverandering geen invloed heeft op het bedrijfsleven? Denk opnieuw.

Hoe de CO2-voetafdruk van het gebruik van vuilniszakken te verkleinen?

Zelfs met de negatieve impact van traditionele plastic vuilniszakken voor eenmalig gebruik, zijn er enkele groene alternatieven die iedereen kan gebruiken. Hieronder vindt u enkele slimme en eenvoudige manieren om de ecologische voetafdruk van uw vuilniszakken te verminderen.

Alternatieve bronnen

Er zijn veel dwingende redenen waarom mensen ervoor kiezen om plastic vuilniszakken te gebruiken. Ze zijn handig en helpen bij het beheren van stinkend, nat afval dat anders onhandelbaar zou kunnen worden. Met een goede planning kunt u echter beginnen met het scheiden van uw afval om plastic zakken helemaal te vermijden. Begin met het zoeken naar alternatieve bronnen voor uw afval door het volgende te doen:

  • Composteer voedselresten om slijmerig, nat afval te verwijderen
  • Recycle al je papier, glas en metaal
  • Overweeg om vuilniszakken over te slaan en een wasbare bak te gebruiken voor wat over is
  • Milieuvriendelijke vuilniszakken

Wanneer een tas onvermijdelijk is, kies dan voor milieuvriendelijke alternatieven. Hoewel een plastic zak geweldig is om je afval op de stoep te zetten, zijn ze niet biologisch afbreekbaar en dragen ze bij aan de productie van fossiele brandstoffen en de uitstoot van broeikasgassen. Dus, de volgende keer dat je tassen moet kopen, zoek dan naar de volgende alternatieven:

  • 100% gerecyclede plastic zakken
  • Composteerbare vuilniszakken
  • Biologisch afbreekbare vuilniszakken
  • Papieren zakken
  • Schakel over naar een blikje dat je kunt wassen en hergebruiken

Hoe u uw CO2-voetafdruk van vuilniszakken kunt compenseren?

Voorlopig blijven vuilniszakken een onvermijdelijk onderdeel van ons dagelijks leven. Van waar we wonen en werken tot de plekken waar we winkelen en eten, de kans is groot dat je elke dag iets weggooit in een plastic vuilniszak. Om die voetafdruk echt te elimineren, is een meer holistische benadering nodig. Een manier om te beginnen is door naar uw maandelijkse CO2-voetafdruk te kijken en uitgebreide manieren te bedenken om deze te verminderen. Degenen die neutraal willen gaan, kunnen profiteren van CO2-compensaties zoals die worden aangeboden door terrapass. U kunt meer leren door vandaag uw voetafdruk te berekenen met behulp van onze gratis online CO2-voetafdrukcalculator.

Waar let je op bij de keuze van een vakantiehuisje

Een leuk vakantiehuisje geeft een heerlijk gevoel. Dat is ook de reden waarom meer mensen gebruik maken van een vakantiehuisje dan van een campingbezoek. En zelfs als mensen een camping bezoeken dan maken ze tóch nog steeds gebruik van een huisje op de camping. De tent is uit en het huisje is in.

Je wilt bij de keuze van je vakantiehuisje zo goed beslagen ten ijs komen als mogelijk. Dus waar let je op bij de keuze van een vakantiehuisje? Wat maakt dat jouw huisje zo ideaal mogelijk is?

Omgeving van het huisje

De omgeving is natuurlijk belangrijk. Een vakantiehuisje op een mooie plek is niet te versmaden. Meestal kiezen mensen eerst hun bestemming en zoeken daar een huisje bij. Let bij de keuze in elk geval of je in een natuurgebied of stadsgebied zit. Voor sommige mensen is dit erg belangrijk.

Grootte van het vakantiehuisje

Het aantal vierkante meters wil ook belangrijk zijn. De meeste mensen willen ruimte. Ze willen een woonkamer met een keuken waar ze lekker kunnen koken. Daarnaast moet het aantal kamers in overeenstemming zijn met het aantal personen dat het vakantiehuisje bezoekt.

Onderhoud en netheid van het vakantiehuisje

Een vakantiehuisje hoort netjes onderhouden te zijn. De eigenaren dienen het vakantiehuisje bij elke nieuwe bezoeker weer schoon te maken. Ze dienen hiervoor goede schoonmaakmiddelen te gebruiken die ervoor zorgen dat het hele huisje vóór gebruik weer goed ontsmet is.

Comfort

Comfort vertaalt zich naar allerlei zaken. Is er een mooie tuin bij het huisje? Heb je een fantastisch uitzicht? Is er een ruime bank met TV aanwezig? Al dit soort zaken zijn belangrijk bij de keuze van het juiste vakantiehuisje. Voor iedereen is die keuze verschillend en het is belangrijk dat je helder hebt waar je prioriteiten liggen. Maak vooraf een lijstje met je belangrijkste comfortzaken en streep die af bij je keuze. Vergeet vooral de WIFI niet want er zijn nog steeds vakantiehuisjes die dat niet hebben.

Slaapkamer

De slaapkamer, het bed, het matras en het kussen zijn megabelangrijk. Er zijn vakantiegangers die het een waardeloze vakantie vinden als ze slecht geslapen. En geeft ze eens ongelijk. Het bed, het matras en het kussen moeten in goede staat zijn en bij jou als persoon passen. Maar hoe weet je vooraf of het bed, matras en/of kussen van goede kwaliteit zijn? Vaak vind je deze informatie in de reviews.

Reviews

In de reviews vind je veel over de kwaliteit van het vakantiehuisje, de omgeving, de slaapkamer en zelfs hoe je bent behandeld. Kijk altijd bij de reviews voordat je gaat boeken. Natuurlijk zijn sommige reviews zwaar overdreven maar je krijgt altijd een goed beeld waar je terecht komt.

Gebruik bovenstaande tips voor het vinden van een vakantiehuisje en je komt goed beslagen

Dit zijn de gezondste en meest ongezonde wijnen die je kunt drinken

We hebben al die tijd gehoord dat rode wijn geweldig is voor het hart als je het met mate consumeert. Maar is rode wijn de enige soort die goed voor ons is? We hebben wat dieper gegraven om erachter te komen waar verschillende populaire wijnen op de gezondheids- en voedingsschaal staan, van de wijn die je zeker moet drinken tot de wijn die je zeker moet vermijden.

Je moet zeker drinken: Pinot Noir

Rode wijn is over het algemeen de gezondste soort wijn die je kunt drinken, maar Pinot Noir is de gezondste van de gezonde. Volgens The Daily Meal heeft Pinot Noir een hogere resveratrol-concentratie dan welke andere rode wijn dan ook. Resveratrol is een antioxidant waarvan is aangetoond dat het de gezondheid van het hart verbetert door het slechte cholesterol te verlagen en de bloeddruk te verlagen. Sommige onderzoeken hebben ook aangetoond dat het de gezondheid van de hersenen en de insulinegevoeligheid kan verbeteren, wat ook de levensduur kan verlengen.

Het productieproces van Pinot Noir verschilt van andere rode wijnen: het heeft een lager suikergehalte en minder calorieën dan andere rode wijnen.

Je zou waarschijnlijk moeten drinken: Merlot (en andere droge rode wijnen)

Droge rode wijnen zijn over het algemeen de gezondste soort, dus je kunt er niet echt fout mee gaan. Maar als je de voorkeur geeft aan Pinot Noir, dan zit je aan de top van het gezondheidsspel. Andere droge rode wijnen, zoals Merlot of Cabernet, kunnen echter ook worden gedronken. Ze hebben een hoog resveratrol-gehalte, waardoor je hart gezond blijft. Bovendien bevatten ze minder suiker dan andere wijnen. Rode wijn biedt een aantal geweldige gezondheidsvoordelen, ongeacht het type dat u verkiest.

Je kunt wegkomen met: Rosé

Rosé zou niet je favoriete wijn moeten zijn qua gezondheid. Maar het is ook niet de slechtste wijn aan de bar. Rosé wordt gemaakt van rode druiven, maar wordt anders gemaakt dan andere rode wijnen. Het bevat minder antioxidanten omdat de druivenhuid minder tijd heeft om antioxidanten over te dragen tijdens het wijnbereidingsproces. Het is nog steeds beter dan witte wijn, maar als je kunt overschakelen naar een effen rode wijn (en misschien gewoon rosé drinken tijdens de zomer), dan zul je meer gezondheidsvoordelen hebben.

Je kunt af en toe drinken: Pinot Grigio

Pinot Grigio is een witte wijn en witte wijnen worden niet op dezelfde manier gemaakt als rode wijnen. Witte wijnen worden gefermenteerd zonder druivenschil, en de druivenschil is wat al die gezonde antioxidanten aan de wijn toevoegt. Haal de druivenhuid weg en je hebt het gezondheidsvoordeel van het dagelijks consumeren van één glas weggenomen. Behalve dat ze geen antioxidanten bevatten, bevatten witte wijnen ook meer suiker dan rode wijnen. Daarom gaan ze soepeler naar beneden dan bijvoorbeeld een droog rood. Als je met vrienden op pad bent, kun je je overgeven aan een glas Pinot Grigio, maar maak er geen gewoonte van – probeer jezelf van dat glas wit te ontdoen en ruil het in voor dat glas rood.

Beter niet drinken: zoete wijnen

Snoepwijnen, zoals witte Moscato of sommige Rieslings, hebben twee slechte dingen met zich mee: het zijn witte wijnen, dus ze bevatten geen gezonde antioxidanten, en het zijn zoete wijnen, dus ze zitten boordevol suiker. Dit betekent dat ze ook veel koolhydraten bevatten. Ze zijn lekker om te drinken, maar ze zijn een van de slechtste wijnen om te consumeren. Als je absoluut favoriet bent, kun je af en toe je hart ophalen, maar probeer het in ieder geval in te ruilen voor een droger wit.

 

Hoe financier je een keuken?

De gemiddelde keuken wordt na 20 jaar vervangen. De kans is dan ook groot dat iemand gedurende zijn leven twee tot drie keer aan een nieuwe keuken toe is. Hoe financier je een keuken? Een goede vraag, want het geld moet ergens vandaan komen.

De kosten van een nieuwe keuken

Het is natuurlijk belangrijk om te kijken naar de totale kosten van een nieuwe keuken. De kosten zijn afhankelijk van het materiaal, het design en de gewenste inbouw apparatuur. Ook de grootte (oppervlakte) speelt een belangrijke rol. Daarnaast krijg je te maken met plaatsingskosten, maar dit is iets dat je ook zelf kunt doen. Mits je hier ook handigheid in hebt.

De gemiddelde prijzen voor een nieuwe keuken liggen ergens tussen de € 8000 en € 18.000. Natuurlijk zijn er ook goedkopere en duurdere keukens verkrijgbaar, het is maar net wat je ervoor over hebt. En voor hoeveel (of weinig) luxe je gaat.

Zo financier je een nieuwe keuken

Wie goed spaart kan hier veel mee doen. Volgens cijfers sparen we gemiddeld tussen de € 40.000 en € 45.000. Toch blijkt niet iedereen dit te hebben en moet dan op een andere manier de nieuwe keuken financieren. Laten we eens naar alle mogelijkheden kijken.

Spaargeld of beleggingen

De goedkoopste optie is het inzetten van spaargeld of beleggingen. Maak je een spaarrekening met een vaste einddatum vrij? Houd dan rekening met mogelijke opnamekosten, die soms bizar hoog kunnen liggen. Beleggingen verkopen is alleen interessant wanneer de markt dit toelaat.

Geld lenen voor een nieuwe keuken

Zonder spaargeld of beleggingen zoek je naar andere mogelijkheden om die nieuwe keuken te financieren. Geld lenen voor een keuken is de volgende stap. Hierbij is er keuze tussen een persoonlijke lening of doorlopend krediet. In veel gevallen sluit een persoonlijke lening goed bij het financieren van een nieuwe keuken aan. Je ontvangt het geldbedrag in één keer op de rekening en betaalt tegen een vaste rente en looptijd af.

Het doorlopend krediet past beter bij een langdurige verbouwing of wanneer je op een later moment weer krediet nodig hebt. De rente van het doorlopend krediet is variabel, de maandlasten blijven wel ongewijzigd.

Tip: eerst een lening berekenen

Natuurlijk is het belangrijk dat je weet hoeveel een nieuwe keuken kost. Dit is zo geregeld: gewoon een offerte bij de keukenspecialist aanvragen. Daarna volgt het oriënteren op het gebied van leningen. De looptijd van de lening stem je af op de levensduur van de keuken. Je weet dat een keuken gemiddeld 20 jaar meegaat, laat de looptijd niet langer doorlopen. Hoe korter de looptijd hoe minder je op de eindstreep terugbetaalt.

Een lening berekenen is een goede manier om alle mogelijkheden te bekijken. Je berekent je maximale lening en ziet direct wat je per maand betaalt. Becam heeft een rekenmodule ontwikkeld waarmee je inziet wat de maandlasten zijn of hoeveel je kunt besparen op je huidige lening. Want voor mensen met een oude lening is het interessant om deze over te sluiten en gelijk een financiering voor een nieuwe keuken aan te vragen. Een alles in één pakket kan soms veel voordeliger zijn.