Hoe financier je een keuken?

De gemiddelde keuken wordt na 20 jaar vervangen. De kans is dan ook groot dat iemand gedurende zijn leven twee tot drie keer aan een nieuwe keuken toe is. Hoe financier je een keuken? Een goede vraag, want het geld moet ergens vandaan komen.

De kosten van een nieuwe keuken

Het is natuurlijk belangrijk om te kijken naar de totale kosten van een nieuwe keuken. De kosten zijn afhankelijk van het materiaal, het design en de gewenste inbouw apparatuur. Ook de grootte (oppervlakte) speelt een belangrijke rol. Daarnaast krijg je te maken met plaatsingskosten, maar dit is iets dat je ook zelf kunt doen. Mits je hier ook handigheid in hebt.

De gemiddelde prijzen voor een nieuwe keuken liggen ergens tussen de € 8000 en € 18.000. Natuurlijk zijn er ook goedkopere en duurdere keukens verkrijgbaar, het is maar net wat je ervoor over hebt. En voor hoeveel (of weinig) luxe je gaat.

Zo financier je een nieuwe keuken

Wie goed spaart kan hier veel mee doen. Volgens cijfers sparen we gemiddeld tussen de € 40.000 en € 45.000. Toch blijkt niet iedereen dit te hebben en moet dan op een andere manier de nieuwe keuken financieren. Laten we eens naar alle mogelijkheden kijken.

Spaargeld of beleggingen

De goedkoopste optie is het inzetten van spaargeld of beleggingen. Maak je een spaarrekening met een vaste einddatum vrij? Houd dan rekening met mogelijke opnamekosten, die soms bizar hoog kunnen liggen. Beleggingen verkopen is alleen interessant wanneer de markt dit toelaat.

Geld lenen voor een nieuwe keuken

Zonder spaargeld of beleggingen zoek je naar andere mogelijkheden om die nieuwe keuken te financieren. Geld lenen voor een keuken is de volgende stap. Hierbij is er keuze tussen een persoonlijke lening of doorlopend krediet. In veel gevallen sluit een persoonlijke lening goed bij het financieren van een nieuwe keuken aan. Je ontvangt het geldbedrag in één keer op de rekening en betaalt tegen een vaste rente en looptijd af.

Het doorlopend krediet past beter bij een langdurige verbouwing of wanneer je op een later moment weer krediet nodig hebt. De rente van het doorlopend krediet is variabel, de maandlasten blijven wel ongewijzigd.

Tip: eerst een lening berekenen

Natuurlijk is het belangrijk dat je weet hoeveel een nieuwe keuken kost. Dit is zo geregeld: gewoon een offerte bij de keukenspecialist aanvragen. Daarna volgt het oriënteren op het gebied van leningen. De looptijd van de lening stem je af op de levensduur van de keuken. Je weet dat een keuken gemiddeld 20 jaar meegaat, laat de looptijd niet langer doorlopen. Hoe korter de looptijd hoe minder je op de eindstreep terugbetaalt.

Een lening berekenen is een goede manier om alle mogelijkheden te bekijken. Je berekent je maximale lening en ziet direct wat je per maand betaalt. Becam heeft een rekenmodule ontwikkeld waarmee je inziet wat de maandlasten zijn of hoeveel je kunt besparen op je huidige lening. Want voor mensen met een oude lening is het interessant om deze over te sluiten en gelijk een financiering voor een nieuwe keuken aan te vragen. Een alles in één pakket kan soms veel voordeliger zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *