Dit zijn de gezondste en meest ongezonde wijnen die je kunt drinken

We hebben al die tijd gehoord dat rode wijn geweldig is voor het hart als je het met mate consumeert. Maar is rode wijn de enige soort die goed voor ons is? We hebben wat dieper gegraven om erachter te komen waar verschillende populaire wijnen op de gezondheids- en voedingsschaal staan, van de wijn die je zeker moet drinken tot de wijn die je zeker moet vermijden.

Je moet zeker drinken: Pinot Noir

Rode wijn is over het algemeen de gezondste soort wijn die je kunt drinken, maar Pinot Noir is de gezondste van de gezonde. Volgens The Daily Meal heeft Pinot Noir een hogere resveratrol-concentratie dan welke andere rode wijn dan ook. Resveratrol is een antioxidant waarvan is aangetoond dat het de gezondheid van het hart verbetert door het slechte cholesterol te verlagen en de bloeddruk te verlagen. Sommige onderzoeken hebben ook aangetoond dat het de gezondheid van de hersenen en de insulinegevoeligheid kan verbeteren, wat ook de levensduur kan verlengen.

Het productieproces van Pinot Noir verschilt van andere rode wijnen: het heeft een lager suikergehalte en minder calorieën dan andere rode wijnen.

Je zou waarschijnlijk moeten drinken: Merlot (en andere droge rode wijnen)

Droge rode wijnen zijn over het algemeen de gezondste soort, dus je kunt er niet echt fout mee gaan. Maar als je de voorkeur geeft aan Pinot Noir, dan zit je aan de top van het gezondheidsspel. Andere droge rode wijnen, zoals Merlot of Cabernet, kunnen echter ook worden gedronken. Ze hebben een hoog resveratrol-gehalte, waardoor je hart gezond blijft. Bovendien bevatten ze minder suiker dan andere wijnen. Rode wijn biedt een aantal geweldige gezondheidsvoordelen, ongeacht het type dat u verkiest.

Je kunt wegkomen met: Rosé

Rosé zou niet je favoriete wijn moeten zijn qua gezondheid. Maar het is ook niet de slechtste wijn aan de bar. Rosé wordt gemaakt van rode druiven, maar wordt anders gemaakt dan andere rode wijnen. Het bevat minder antioxidanten omdat de druivenhuid minder tijd heeft om antioxidanten over te dragen tijdens het wijnbereidingsproces. Het is nog steeds beter dan witte wijn, maar als je kunt overschakelen naar een effen rode wijn (en misschien gewoon rosé drinken tijdens de zomer), dan zul je meer gezondheidsvoordelen hebben.

Je kunt af en toe drinken: Pinot Grigio

Pinot Grigio is een witte wijn en witte wijnen worden niet op dezelfde manier gemaakt als rode wijnen. Witte wijnen worden gefermenteerd zonder druivenschil, en de druivenschil is wat al die gezonde antioxidanten aan de wijn toevoegt. Haal de druivenhuid weg en je hebt het gezondheidsvoordeel van het dagelijks consumeren van één glas weggenomen. Behalve dat ze geen antioxidanten bevatten, bevatten witte wijnen ook meer suiker dan rode wijnen. Daarom gaan ze soepeler naar beneden dan bijvoorbeeld een droog rood. Als je met vrienden op pad bent, kun je je overgeven aan een glas Pinot Grigio, maar maak er geen gewoonte van – probeer jezelf van dat glas wit te ontdoen en ruil het in voor dat glas rood.

Beter niet drinken: zoete wijnen

Snoepwijnen, zoals witte Moscato of sommige Rieslings, hebben twee slechte dingen met zich mee: het zijn witte wijnen, dus ze bevatten geen gezonde antioxidanten, en het zijn zoete wijnen, dus ze zitten boordevol suiker. Dit betekent dat ze ook veel koolhydraten bevatten. Ze zijn lekker om te drinken, maar ze zijn een van de slechtste wijnen om te consumeren. Als je absoluut favoriet bent, kun je af en toe je hart ophalen, maar probeer het in ieder geval in te ruilen voor een droger wit.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *